fb

Historie van de Kruisboog-vereniging

veletri

De Kruisboog-vereniging Strijd in Vrede werd op 15-8-1961 opgericht bij Café ’Velletri’ te Oudenbosch.

De banen lagen in de moestuin achter het Café van de familie Buijs.
Over de mesthoop heen en tussen de fruitbomen door probeerden de schutters in die jaren de roos te treffen.
Half de jaren zestig moest Kruisboog Strijd in Vrede verhuizen, tengevolge van woningen en industrie uitbreiding plannen moest Café ’Velletri’ verdwijnen van de toenmalige gemeente Oudenbosch.

stroop

De club verhuisde en nam toen haar intrek bij café ’Stroop’ in bosschenhoofd waar een nieuw banencomplex werd ingericht.
Eind jaren 90’ nam het leden tal er af de voorzitter Piet van Ginneke melde zich aan bij een scholenproject om de jeugd met deze sport kennis maken en werd er een nieuwe impuls op het leden aantal.

stroop

Door een faillissement op 1 april 2000 van het café ’Stroop’ kwam de club plotsklaps op straat te staan.
Het zou Piet van Ginneke niet zijn als hij ook voor deze noodsituatie geen oplossing wist te vinden. Als conciërge bij het Markland College kreeg hij het voor elkaar, dat Kruisboog Strijd in Vrede tijdelijk tussen de fietsenstalling en bij een van de lokalen mocht gebruiken als schietbaan.

parrestee

Met medewerking van het gemeentebestuur kreeg de club een perceel grond naast sporthal ”De Parrestee” in Hoeven toe gewezen om daar een compleet nieuw kruisboog accommodatie op te richten.
Met grote inzet van een tiental leden hebben we een modern en volautomatische banen neer gezet.

parrestee

De clubleden hebben dit geheel met eigen man kracht en uit eigen middelen opgebouwd, en zo konden we weer als een echte kruisboogvereniging naar buiten treden.

De opening werd op 1 Februari 2001 door de wethouder Gerard Rabelink die officieel het eerste schot lost in het nieuwe clubhuis.

Na 12 jaar kregen wij weer te horen dat we weg moesten dit maal voor de plannen van een nieuwe brede school, hebben wij met medewerking van de gemeente,  een nieuwe locatie gevonden op het Sportpark Albano in Oudenbosch.
Na diverse locaties van onze club zijn we weer terug waar het 53 jaar geleden ooit begon.
Na een jaar lang hard te hebben gewerkt aan de verbouwing van de oude kleedlokalen, hebben wij een compleet nieuw interieur incl. 7 volledige automatische schietbanen gecreëerd.
Wij zijn dan ook ontzettend trots op het eindresultaat mede te danken aan de clubleden voor de grote inzet.
De opening werd op 29 November 2014 door wethouder Jan Paantjens verricht door een schot te lossen in de het nieuwe schiet accommodatie.

Albano   Albano

Contact

Kruisboogvereniging Strijd in Vrede
Albanoweg 1b
4731 VG Oudenbosch
Sportpark Albano
Informatie. info@kruisboogstrijdinvrede.nl
privacy policy. privacy@kruisboogstrijdinvrede.nl