fb

Nederlandse kampioenen

Cobi - 2014_640_480

Cobi Eckhardt Nederlands Kampioen in de B klasse 2014

Bij de dames B-klasse was het Cobi Eckhardt van Strijd in Vrede Oudenbosch die overtuigend de leiding nam. Dit was echter niet voldoende om de algemene winnares de bepalen. Cobi Eckhardt en Joke Gommers moesten kampen om de algemene titel, na slecht een schot viel de beslissing al Joke Gommers werd Algemeen Kampioen Dames 2014.

NK-65+Piet

Piet van Ginneke Nederlands Senioren Kampioen 65+ 2013

Op de verenigingsbanen van KBV Willem Tell 1870 in Made, is op 2e pinksterdag geschoten om het Nedelandskampioenschap voor senioren 65 jaar en ouder. De Oudste deelnemer was 83 jaar en de jongste 65 totaal er namen 20 tal schutters deel. Piet van Ginneke van Strijd in Vrede uit Oudenbosch schoot de meeste punten 95.

Mart 2011

Mart Heeren Algemeen Nederlands Kampioen 2011

Van de 196 schutters die hebben deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap kruisboog 20 meter schieten in HORN (Limburg), is Mart Heeren van schietclub Strijd in Vrede uit Hoeven voor de tweede keer in zijn carrière Algemeen Nederlands Kampioen geworden. Na de 10 schoten was er een gelijke stand, Mart Heeren en Anton van Bekhoven hadden allebei 99 punten. Er moest nagekampt worden, na 10 schoten was weer een gelijke stand het 11de schot gaf de beslissing. Ik had gewoon mijn dag en was best wel ontspannen verteld Mart, maar bij de nakamp (deze had hij in 25 jaar nog niet verloren) kreeg ik bij de laatste schoten toch de zenuwen. Voor de hoevense kruisboog vereniging Strijd in Vrede wordt dit wel een feestelijk jaar, de club bestaan 15 augustus 50 jaar en daar bij is Mart Heeren 25 jaar en Jos Buijs 50 jaar lid van Nederland Kruisboog Bond.

Johan-2008

Johan de Jong Nederlands Kampioen in de A Klasse 2008 te Assen.

Tevens werd het viertal derde in de Ere afdeling met de schutters Mart , Piet , Eddy , Johan.

Mart-2007

Mart Heeren Algemeen Nederlands Kampioen 2007

Ere klasse schutters  Mart Heeren van Strijd in Vrede Hoeven en Rob van Loenhout van Willem Tell Ulvenhout behaalden de maximale score van 100 punten. Zij moesten in een nakamp over 5 schoten uitmaken wie er algemeen kampioen van Nederland werd Mart liet wederom geen pijl de roos missen en scoorde 50 punten Rob was echter minder gelukkig en miste tot 2 keer toe de roos wat hem 48 punten opleverde. Mart werd zodoende voor de eerste keer in zijn toch al lange schiet carrière Algemeen kampioen van Nederland.

Eddy Ploeg 2006

Eddy Ploeg winaar van de Gouden Pijl 2006.

De beste 48 schutters van de Nationale competitie uitgenodigd om deel te nemen aan de verschieting om de Gouden pijl. Titelverdediger Adrie Roelands was ook op deze dag weer favoriet maar de jeugd is in aankomst, Eddy Ploeg uit Oudenbosch wist in zijn 1e serie van 10 schoten de volle score van 100 punten te behalen. Dit was voor het eerst dat hij dit presteerde in de 6 jaar dat hij inmiddels de kruisboog hanteert. De 2e serie begon wat minder voor Eddy het 12e en 13e schot werden gemist maar het 14e schot was weer een roos, dit werd volgehouden tot het 20e schot. De andere schutters konden nog wel bijkomen maar door missers in de latere schoten moesten ze de titel aan Eddy Ploeg laten. Sectie voorzitter Antoon van Erk kon daardoor de Gouden pijl aan een dolgelukkige Eddy Ploeg uitreiken.

Contact

Kruisboogvereniging Strijd in Vrede
Albanoweg 1b
4731 VG Oudenbosch
Sportpark Albano
Informatie. info@kruisboogstrijdinvrede.nl
privacy policy. privacy@kruisboogstrijdinvrede.nl